Billie Eilish door Lars Crommelink Photography

Billie Eilish en haar familie steunen vegan restaurants

Pay it Forward

Op “Earth day” 2020 brachten popsensatie Billie Eilish en haar broer Finneas een live optreden via het Pay it forward-platform van Verizon. Daar komen wekelijks grote artiesten voorbij die aan de hand van concerten van thuis uit, kleine Amerikaanse ondernemingen steunen tijdens de corona-crisis. 

Op 22 april gingen Billie en haar broer live om naar hun eigen zeggen “groene en duurzame ondernemers te helpen”. Ze noemden twee van hun favoriete vegan ondernemingen op, waaronder een foodtruck en een vegan frozen yoghurt shop in Californië. Finneas voegde hieraan toe dat veganistische ondernemingen automatisch veel duurzamer zijn. Billie liet ook weten dat ze de vegan restaurants een cruciaal deel vindt van de vegan community. 

Support and Feed

Tijdens de livestream kwam ook hun moeder Maggie Baird aan het woord om over haar initiatief “Support and Feed” te vertellen.

De naam zegt het zelf: steun restaurants om zo de mensen in nood van eten te voorzien. Volgens Maggie was er een grote vraag naar maaltijden voor Amerikaanse zorgverleners die na hun shift in hotels overnachten, alsook voor daklozencentra en dergelijke. Ter gelijkertijd moesten veel horeca sluiten omwille van de lockdown, waardoor veel mensen inkomens verliezen. Een ideale oplossing om beide partijen te helpen, vond Maggie.

De partnerrestaurants bieden uitsluitend plantaardige voeding aan. Maggie voegde hieraan toe dat een plantaardig eetpatroon al een enorme positieve impact heeft voor klimaatcrisis. Ook zouden veel zorgverleners verteld hebben enorm dankbaar te zijn voor de volledig plantaardige maaltijd.

Op 22 april stond de teller op 3632 maaltijd en iets meer dan 800 donuts in L.A. Ondertussen startte het initiatief ook op in New York, waar de vraag heel groot is.

Fotograaf: Lars Crommelink Photography

De livestream is te bekijken op Youtube.

Dit nieuwsfeitje werd meegedeeld in Aflevering 1 van de “Planeetaardig Ondernemen Podcast”

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *