Nicolas Decloedt Veldvers

Een volledig plantaardig kookprogramma

Nu ook een volledig plantaardig kokenprogramma op Njam!

Nicolas Decloedt (eigenaar van Humus x Hortense) verrast ons elke zondag met een smaakvol, botanisch en plantaardig gerecht met kwaliteitsvolle ingrediënten van Belgische afkomst. “We tonen hoe veelzijdig onze Belgische groenten en fruit zin”, vertelt Nicolas.

Er heerst een onterecht beeld van eentonigheid en smakeloosheid over de plantaardige keuken. Met “Veldvers” ontstaat een nieuwe kans om te tonen dat ook zonder vlees, vis, melk of eieren heel wat te experimenteren valt in de keuken. Voor wie weinig ervaring heeft, kan het aanpassen zijn. Het blijft vooral een kwestie van alternatieven zoeken, alsook nieuwe smaken ontdekken.

In de eerste episode maakt Nicolas cannelloni van witloof uit volle grond. In de afleveringen die daarop volgen, geeft hij telkens een vernieuwende twist aan klassiekers. In elke aflevering staat één Belgische groente centraal, steeds vers van het veld en lokaal. Zo tovert hij pastinaak en wortel om tot desserts en eert hij de tomaat met een heerlijke noedelsalade en bijpassende mocktail.

Vanaf 3 mei zendt Njam! elke zondag een nieuwe aflevering van “Veldvers” uit om 11u, 16u en 23u.

Veldvers

Elke zondag op Njam!

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *